Aktualno

Specialna razstava za kraške ovčarje KKOS, 2. 7. 2022

Vabimo vas na specialno razstavo za kraške ovčarje Kluba kraških ovčarjev Slovenije, ki bo v sklopu mednarodne razstave CACIB Rogla I v soboto, 2. 7. 2022 na Rogli (https://rogla.dog/)
Prijave so elektronske prek sistema E-Dog na povezavi https://entry.dog/.../a27e4ad9-af70-4f71-a485-dc85a784bd73. Za specialno razstavo se prijavite pod CACIB Rogla I. Prijave se sprejemajo do srede, 22. 6. 2022.
Organizatorji vas vabijo, da se udeležite tudi revijalne razstave avtohtonih pasem kraškega ovčarja in koroškega žigca, ki se bo odvijala vsak dan pred defilejem in so nanjo povabljeni vsi razstavljalci teh dveh slovenskih pasem.
 

Dan kraškega ovčarja v Štanjelu

 

Vljudno vabljeni na prireditev Dan kraškega ovčarja, ki ga organizira Klub kraških ovčarjev Slovenije s partnerjem ORA Krasa in Brkinov. Dogodek bo v nedeljo 22. maja v Štanjelu. Ogledali si bomo čisto nov Muzej o Krasu, kjer ima močno besedo tudi naša, kraška pasma psa. V sodelovanju z zavodom Škrateljc pa se bomo sprehodili po pravljično-doživljajski poti Škratji Kras.

#visitstanjel, #visitkras, #skrateljc, #skratjikras, #klubkraskihovcarjevslovenije

 

Vzrejna komisija za KO - Sklep UO KZS 73/2022

 

Državna vzrejna komisija za kraške ovčarje nam je poslala spodnji sklep upravnega odbora KZS, ki se nanaša na kraške ovčarje: