Članki

KKOS na CACIB Bled I&II

Člani Kluba kraških ovčarjev Slovenije smo se 15. in 16. junija zbrali na razstavah CACIB Bled I in CACIB Bled II, ki sta v sončnem in vročem vremenu ter odličnem, sproščenem vzdušju potekali na hipodromu Lesce.

Na prvi razstavni dan, v soboto, je bilo prijavljenih 6 kraševcev, od tega se jih je razstave udeležilo 5. Sodil je ciprski sodnik Demetriou Panos in za najlepšo predstavnico pasme izbral Diko Pižmohtovo, lastnika in vzreditelja Emila Pižmohta. Poleg tega so lepe uspehe dosegli tudi ostali člani društva: Viktor in Ivica Kren sta s svojim Nilom dosegla naziv CAC in BOS, Franc Kiseljak pa je z zelo perspektivno ocenjeno psičko Korkyro Srednjedravsko dosegel tudi naslov 3. najlepšega najmlajšega psa razstave in tako stal na stopničkah v defileju.

V zaključnem delu programa razstave je mag. Blaž Kavčič, predsednik Kinološke zveze Slovenije Klubu kraških ovčarjev Slovenije predal ček za promocijo kraških ovčarjev na svetovni razstavi psov v Bratislavi. Ob tej priložnosti se KZS iskreno zahvaljujemo za izkazano podporo!

V nedeljo je bilo na razstavi prav tako prijavljenih 6 kraških ovčarjev, vendar so bili na žalost prisotni le štirje. Tokrat je naziv najlepšega predstavnika pasme odnesel Nil (Viktor in Ivica Kren). Hita Srednjedravska je dosegla naziva CAC, CACIB in BOS, njena hčerka Korkyra Srednjedravska pa je bila ponovno ocenjena kot zelo perspektivna psička. Lastnik in vzreditelj obeh psičk je Franc Kiseljak. Razstave se je udeležil tudi Emil Pižmoht, ki je s svojo psičko Diko Pižmohtovo v razredu prvakinj tokrat odnesel r. CAC.
Na tej razstavi je sodniški izpit opravljal naš član Blaž Vehovar in ga tudi uspešno opravil.


Vsem skupaj se zahvaljujemo za dobro promocijo pasme in jim čestitamo za odlične rezultate.

Več slik si lahko ogledate na našem spletnem albumu.